2009. jún. 14.

OpenID hackolás WordPress-ben

Most nem akarom nagyon részletezni a dolgot, hogy mi is az az OpenID, meg ilyenek, csak leírom, hogyan sikerült rávennem a WordPress-t, hogy működjön a myopenid-s account-ommal.
Először is le kell tölteni az openid-s plugint: http://wordpress.org/extend/plugins/openid/
A telepítés a http://wordpress.org/extend/plugins/openid/installation/ oldalon olvasható módon történik.
Ezek után a probléma a delegálással lehet. Nekem a myopenid-s acc-cal nem működött elsőre. Azt hinné az ember, hogy ha a WordPress-ben bele megy a Felhasználók részben, ott rákattint a fiókjának szerkesztésére, majd az "OpenID Delegation" résznél megadja az openid-ját, akkor már szuperül megy a dolog. Hát nem! :(
A delegálás valami miatt itt nem jó. Ugyan elmentődik, meg minden, de ha megpróbálok bejelentkezni, akkor vagy error-t dob, vagy egy új user-t regel be, attól függően, hogy a beállításoknál engedélyezve van-e a regisztráció.
Az egész dolog csak akkor működik, ha a felhasználói fiók szerkesztésekor a Users menü résznél a "Your OpenIDs" pontra kattintva veszünk föl account-okat. Ezután rendesen megy a login.
Nem tudom, hogy ez csak a myopenid miatt van-e (írtak fórumon, vagy valahol, valami SSL-es bugot), vagy a centaur-os home-os cím miatt, de sikerült megoldani, szóval most boldog vagyok. :)

Igen, fizikát kéne tanulni :S

2009. jún. 6.

WordPress permalink beállítások Centaur-on

Azzal a problémával fordult hozzám az egyik felhasználó, hogy WordPress-t húzott fel a home-jába, de nem működik neki rendesen. Hiába állította be a permalink-et, a linkek nem mutattak sehova.
A beállítások látszólag jók voltak, a WordPress-nek volt írási joga is (ez sem egyszerű ám nálunk), létrejött a .htaccess fájl. Az Apache konfigurációjába is engedélyezve voltak a szükséges dolgok, amik a
http://codex.wordpress.org/Using_Permalinks linken szerepelnek (mod_rewrite engedélyezve, FollowSymLink opció bekapcsolva, AllowOverride FileInfo, AllowOverride All, minden, ami kell), és mégsem működött jól az átírási szabály, a linkek halottak voltak.
Odáig fajult a dolog, hogy én is feltettem egy WordPress-t a home-omba (mindig ez a vége, ha megakarom oldani a dolgot), és elkezdtem játszani a home-omra vonatkozó Apache beállításokkal. A globális opciókat felülírva, csak az én könyvtáramra vonatkozóan beállítottam csak azokat a dolgokat, amiket a leírás is mondott, és láss csodát, működött.
Következő lépésként egyessével kapcsolgattam vissza a globális opciókat, és kiderült a hiba oka. Az Apache beállításokban engedélyezve volt a MultiViews opció, ami logikusan okozta a hibát. Kikapcsolás után rendesen működött a felhasználónak is.

Összefoglalva: ha nem megy a Permalink WordPress alatt, annak ellenére, hogy minden be van állítva (mod_rewrite, FollowSymLink, AllowOverride FileInfo, AllowOverride All), ellenőrizzük a MultiViews opciót is.